Mike Pruijn zangles
06/08/2018
KBO Bemmel-Doornenburg
05/08/2018

LEZINGEN

VAN DE SLAG OM ARNHEM TOT DE BREXIT

De Kinkelacademie is een zelfstandig opererende commissie, die lezingen organiseert in De Kinkel. De commissie bestaat uit Frans Polman, Betty van Waesberghe Toos van Engen en Wilma Peters.

De volgende lezingen zijn voor het seizoen 2019-2020 geprogrammeerd steeds op de maandagavond van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.

11 november 2019 Maarten van Rossem: "Brexit? Hard of soft"

9 maart 2020 Peter Buwalda: Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het thema van “Rebellen en Dwarsdenkers”. De programmacommissie van de Kinkelacademie heeft gezocht naar een aansprekend schrijver om dat thema in te kleuren. Wij zijn verheugd u de volgende spreker in onze lezingencyclus te kunnen aankondigen. Op maandag 9 maart a.s. neemt Peter Buwalda u mee in de wereld van het schrijverschap, zijn schrijverschap. In interviews geeft hij vaak aan dat hij werkt of zijn leven er van af hangt en noemt hij zichzelf een deadlinejunkie.

Peter Buwalda is ruim vijf jaar columnist bij de Volkskrant. Acht jaar geleden publiceerde hij zijn roman “Bonita Avenue”. Daar zijn honderdduizenden exemplaren van verkocht.

Recent heeft hij “Otmars zonen” voltooid, het eerste deel van een trilogie. In deel I neemt hij de lezer mee op de zoektocht van een zoon naar zijn vader. Seks, bedrog en corruptie maar ook liefde zijn belangrijke thema’s in zijn werk dat zich kenmerkt door een kleurrijke, originele schrijfstijl.

Ook de pianomuziek van Beethoven speelt in dit boek een rol. In een uitzending van DWDD liet Buwalda onlangs weten een groot bewonderaar van Beethoven ( en van Elvis) te zijn en daarover van gedachten te wisselen met collega-schrijver Maarten ’t Hart. Kortom, genoeg invalshoeken voor een interessante avond.

20 april 2020 Jan Bransen: Kennis of Liefde

18 mei 2020 Sieuwert van Otterloo: Opkomst van Robotisering

Kaarten verkrijgbaar bij: Boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42 te Bemmel en online:

Tickets

Na elke lezing van ongeveer een uur is er na de pauze gelegenheid tot het stellen van vragen.

De kaartverkoop voor de eerstvolgende lezing is toegankelijk via deze site vanaf 3 weken voor de lezing en kaarten zijn dan ook te koop bij de boekhandel de Toren van Bemmel Dorpsstraat 42 te Bemmel.

Activiteiten

  • organisatie van lezingen in de Kinkel

Posters