LEZINGEN

(conform corona-richtlijnen en uitstekende luchtverversing)

De Kinkelacademie is een zelfstandig opererende commissie, die lezingen organiseert in De Kinkel. De commissie bestaat uit Frans Polman, Betty van Waesberghe Toos van Engen en Wilma Peters.

De volgende lezingen zijn voor het seizoen 2020-2021 geprogrammeerd steeds op de maandagavond van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.

5 oktober 2020 Mirjam Vossen: De rol van de media t.a.v. wereldwijde armoede

Wanneer je het nieuws volgt, dan lijkt het alsof de wereld één groot tranendal is. Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze soms of vaak het nieuws mijden omdat ze er somber van worden. Maar is dat wel nodig? Staat het er werkelijk zo slecht voor met de wereld als we vaak denken? Hoe krijgen de media het voor elkaar om ons wereldbeeld te vormen – en te vervormen?Ook benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? In dit jaar van de mediawijsheid, op 5 oktober aanstaande, laat dr. Mirjam Vossen, onderzoeker en journalist, haar licht schijnen over mediabeeldvorming. Zij bijt het spits af van de lezingencyclus van de Kinkelacademie 2020-2021. Mevr dr.Vossen neemt u mee in een serieuze, maar hoopvol stemmende lezing over invloed van de media op ons wereldbeeld. De aandacht gaat daarbij uit naar grote, wereldwijde trends op het gebied van armoede, gezondheid, veiligheid en klimaat. Ze laat zien dat het op veel fronten beter gaat dan we denken en tipt ons wat we zelf kunnen doen om het nieuws de baas te blijven.

23 november 2020 Sieuwert van Otterloo: Kunstmatige Intelligentie

11 januari 2021 Sinan Can: Het Midden Oosten

8 maart 2021 Franca Treur: Boekenweek

19 april 2021 Jeroen Linssen: Hebzucht

Kaarten alleen online verkrijgbaar:

Tickets

De toegangsprijs is €12,50 per lezing (inclusief bij aanvang een kopje koffie/thee)